DCL Health Product Business


Produk Apple Gold kini dijual berasingan!

Salam semua..

Kini, produk Apple Gold boleh dibeli secara berasingan. Haf pun tertunggu2 juga sbb toner Apple Gold dah habis dipakai.. 🙂 Harga untuk produk Apple Gold seperti di bawah:

 


1. Set Apple Gold 5 in 1 (UV Cream, Night Cream, Moisturiser, Apple Bar & Toner)
CP: WM: RM 398.00 / WM: RM428.00
DP: WM: RM 328.00 / WM: RM 358.00
PV: 200

2. Apple Facial Toner
CP: WM: RM 48.00 / WM: RM 52.00
DP: WM: RM 39.50 / WM: RM 42.50
PV: 23

3. Apple Moisturizer
CP: WM: RM 108.00 / WM: RM116.00
DP: WM: RM 89.00 / WM: RM 96.00
PV: 53

4. Apple UV Cream
CP: WM: RM 108.00 / WM: RM116.00
DP: WM: RM 89.00 / WM: RM 96.00
PV: 53

5. Apple Night Cream
CP: WM: RM 119.00 / WM: RM126.00
DP: WM: RM 98.00 / WM: RM 105.00
PV: 58

6. Apple Facial Scrub
CP: WM: RM 78.00 / WM: RM83.00
DP: WM: RM 64.00 / WM: RM 68.50
PV: 38

7. Apple Bar
CP: WM: RM 32.00 / WM: RM35.00
DP: WM: RM 26.50 / WM: RM 29.00
PV: 16

So, sekarang x de lah pening kepala nak beli satu set bagi mereka yg kurang mampu.. Untuk membeli sila hubungi Haf 019.288.5583.

Advertisements

Produk Terbaru DCL!

Image016

DCL kini tampil dengan produk-produk baru! Dapatkannya sekarang! Untuk belian, sila hubungi Fieyza di 019.288.5583. Kos penghantaran ditanggung pembeli. Harap maklum. kini tampil dengan produk-produk baru! Dapatkannya sekarang! Untuk belian, sila hubungi Fieyza di 019.288.5583. Kos penghantaran ditanggung pembeli. Harap maklum.


Updates: Seminar Law of Attraction!

Salam perjuangan..

Wahhh..sejak Haf berkongsi cerita tentang seminar ni, ramai yang nak join. Tapi tempat adalah TERHAD! So, kepada downline2 Haf, cepat2 bagi nama untuk Haf ‘booked’ kat CD Rahim! Haf dah pergi hari tu tapi rasa tak puas lagi!! I need 4 repeated again n again!! N tat was i’m. Hehe..

Berikut senarai nama yg dah bersedia nak memantapkan diri untuk menang dunia, menang akhirat:

1. Hafiza Mohd Razally
2. Hamidah Mohamad Saidin
3. Shah Reza b Ahmad
4. Wardah Rashid
5. Aisyah Mohd Saidin
6. Hamidah Che Mi
7. Hamimah Mohamad Saidin

Anda HEBAT kerana memilih untuk menyertai program ini! Tahniah! DCL NO 1!


Motivasi Perdana Dato Stapa

Motivasi Perdana Dato Stapa & Mega Power!!

Salam perjuangan.. 🙂

Anda semua dijemput hadir ke Pertemuan Motivasi Perdana Mega Power bersama CA Khalid Sabran dan Pengasas 1 DCL iaitu Dato Stapa Hj Omar seperti butiran berikut:

Tarikh: 1 Ogos 2009
Masa: 9am – 5pm
Tempat: Wisma DCL, Wangsa Melawati
Harga Kupon Masuk: RM20 (Dah nak habisssss!! Pasti MENGGEGARKAN!!)

Jangan lepaskan peluang ini!! DCL terus mara ke hadapan!! Lebih Adil LEbih Sukses!!


Bengkel 5M DCL oleh CA Khalid Sabran

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Haf nak kongsi sedikit info dan amat menggalakkan kepada mereka yang berminat untuk ke aktiviti Bengkel 5M DCL seperti butiran berikut:

Aktiviti: Bengkel 5M DCL
Tarikh: 11 Julai 2009
Masa: 9:30am – 05:30pm
Tempat: Wisma DCL, Wangsa Melawati Kuala Lumpur.
Bayaran: RM50 SAHAJA

Program ini adalah program khas untuk meningkatkan jualan dan pendapatan!! Pasti POWER!! Hanya RM50!! Program ini di bawah kelolaan CA Khalid Sabran drp Megapower Centre.

Haf awal2 lagi dah daftar!! Siapa yang belum daftar, elok datang join!! Memang berbaloi!!

Bagi mereka yang berminat nak jadi ahli DCL tetapi masih ragu2..anda juga digalakkan untuk ke program ini!! Jom kita ramai2 memanfaatkan majlis ilmu ini..

Bagi yang hendak menjadi ahli DCL atau membeli produk-produk DCL, boleh sms/call Fieyza di +6019.288.5583 atau YM: hafiza81@yahoo.com ok??

Salam perjuangan drpd HafrazDCL


Mentaliti Orang Melayu (PHD)

Assalammualaikum pejuang2 hebat DCL..

Semalam, Haf baru sahaja selesai menghadiri Seminar 5M yang dianjurkan oleh CA Khalid Sabran. Namun kepada downline-downline di bawah HafrazDCL yang hadir, terima kasih kerana menghadirkan diri untuk mencari cara bagaimana menjadi orang berjaya.. Syabas dan tahniah diucapkan kerana memberi peluang dan ruang untuk memperbaiki diri seterusnya memperkasa ekonomi ummah!!

Namun, kelmarin Haf sempat menyemak ruangan cbox yang Haf sediakan untuk memberi ruang dan peluang kepada pengunjung blog untuk memberi pertanyaan mahupun ruang khas untuk meletakkan iklan. Sebagaimana kita sebagai tamu bertandang ke rumah blog yang lain, kita menghormati jika hendak mengiklan sekalipun, biarlah di ruangan yang disediakan kecuali tuan blog mencampurkan antara ruang pertanyaan dan iklan.

Sekiranya tiada ruang iklan sekalipun, kita boleh menaip Salam ziarah dan link kan blog kita tanpa menulis iklan. Ianya lebih beretika. Namun, apa yang Haf dapat dalam ruangan Haf ada 3 iklan yang bagi Haf tidak beretika dan mempunyai ciri2 mahu menjatuhkan perniagaan orang lain.. Namun, Haf redha.. Haf tidak mahu melenting mahupun membalas dendam. Sekiranya Haf hendak membalas dendam, pastinya Haf dah link semula tuan blog yang tidak bertanggungjawab di ruangan ini supaya pengunjung Haf tahu sikap tidak beretika dan kurang profesional.

Jika anda hendak mengiklan, ruangan iklan Haf sediakan. Kenapa anda (merujuk kepada tuan blog yang telah di banned dan di SPAM oleh Haf) mengatakan tidak perlu susah2 mahu mencari orang, tidak perlu susah2 dengan merujuk anda pernah membuat produk kesihatan dan kecantikan ini? Jika anda tidak ada kesungguhan untuk membuat pilihan yang betul, anda tidak buat betul-betul, bagaimana anda fikir anda akan berjaya?? Buang-buanglah sikap hendak menjatuhkan perniagaan bangsa sendiri.

Haf yakin dengan tunjuk ajar barisan pemimpin2 DCL dan Pengasas 1 dan 2 DCL, Dato Stapa dan Dato Azlina, serta ikatan ukhuwah yang terbina dalam satu wadah perjuangan DCL, sedikit pun tidak gentar dengan orang seperti ini. Pilihan di tangan anda.

Beriklanlah secara sopan dan betul. Haf sendiri mengalu-alukan sesiapa yang hendak bertukar link mahupun hendak meninggalkan iklan di ruangan iklan. TETAPI harus bersopan dan beretika dan tidak mempunyai unsur-unsur menghasut dan PHD terhadap bisnes sahabat blog lain. Berkatkah rezeki anda??

DCL mengajar Haf untuk sama-sama buang PHD (PERASAAN HASAD DENGKI), cemburu dengan kejayaan orang lain, sentiasa saling membantu tanpa mengira kumpulan CA yakni berpuak2 meskipun dalam DCL, jangan berdendam dan macam2 lagi. Haf pelik dan hairan sekiranya ada orang yang beranggapan sedemikian. Orang seperti inilah yang membuatkan industri MLM dipandang sebelah mata oleh orang lain.

DCL sentiasa mengajar pejuang2nya sentiasa ikhlas dan redha dalam perjuangan, berusaha gigih, berdoa dan bertawakal serta disiplinkan diri untuk memberi lebih kerana yakin akan balasan Allah seperti yang diterapkan DCL “The more you give, the more you GET”

Misi dan perjuangan DCL adalah mulia. Tidak sedarkah anda bahawa Melayu kita ini sudah TENAT dan KRITIKAL. Jika kita tidak bersatu hati untuk membangun dan memperkasa ekonomi ummah berdikari, bagaimana kita hendak memperkasa bangsa dan agama kita? Haf sangat bersyukur, kerana adanya DCL yakni syarikat MLM Bumiputera Islam yang unggul, kini DCL telah berjaya melahirkan 36 jutawan Crown Ambassador yang mampu menyahut Dasar Ekonomi Baru yang ingin meningkatkan peratusan ekuiti Orang Melayu Bumiputera yang berjaya!

DCL mendidik pejuang2 yang bernaung di bawah panji2nya dengan prinsip Lebih Adil, Lebih Sukses. Banyakan bersedekah, dan menginfakkan harta dengan membantu anak yatim, rumah2 kebajikan serta amalan2 mulia untuk menjadikan pulangan yang diperolehi lebih BERKAT dan BERTAMBAH.

Ubahlah mentaliti kita. Sesungguhnya DCL adalah satu wadah perjuangan untuk membangun ekonomi dan memperkasa ekonomi ummah dengan lebih adil, lebih sukses! Kini DCL telah melebarkan sayap perniagaan globalnya ke Indonesia, Brunei, Singapura, Bangladesh dan Thailand.

Sekiranya anda tidak mahu buat, kami di DCL tidak pernah memaksa. itu pilihan anda. DCL sentiasa memberi dan membuka peluang kepada insan2 hebat yang mahu berjaya dan ada kemahuan menjadi usahawan yang unggul! Tepuk dada, tanya selera.

DCL tetap unggul di hati pejuang2 yang bergerak di bawah panji DCL. Sentiasa optimis dalam membantu memartabat ekonomi bangsa, agama dan negara!


Masih Ragu untuk Sertai DCL?

Anda masih ragu hendak menyertai perniagaan DCL? Takut nak keluarkan RM50.00? Macam-macam soalan dalam kepala anda? Bagi yang berminat menjadi sub-stokis, modal hanya serendah RM5ooo sahaja!!

Malu nak buat? MALAS? TAK ADA MASA? GAJI SEKARANG DAH MEMADAI??

Fikirkan ini dan jawab kepada diri ANDA dengan jujurnya.

Berapakah UMUR ANDA SEKARANG?
20 tahun?? 25 tahun?? 30 tahun??

Berapa gaji anda sebulan?
RM1000? RM2000?? RM3000?? RM4000?? (Ingat! Besar Periuk, besarlah keraknya!!)
Maksudnya, semakin besar gaji, semakin banyak komitmennya dan belanjanya!!

Berapa yang anda boleh simpan sebulan selepas TOLAK duit nak kahwin/sewa rumah/duit rumah/duit moto/keta/duit minyak/tol/makan minum sebulan, duit belanja bagi ibu bapa/ duit belanja anak sekolah/belanja dapur rumah/kad kredit/hiburan/bil-bil utiliti/penyelenggaraan kereta dll??

Berapa anda boleh simpan?? RM200?? RM300?? ATAU TAK ADA BAKI LANGSUNG??

Contoh: Jika ANDA menabung RM300 sebulan X 12bulan MAKNANYA, setahun ada simpanan RM3600.00

Jika 10 TAHUN ANDA menyimpan?? ANDA cuma ada simpanan RM36000 SAHAJA!!

Waktu itu, anda yang berumur sekarang sudah TUA 10 TAHUN!! Dan hanya ada simpanan RM36000?? Apa yang boleh dibeli dengan RM36000 pada masa 10 TAHUN AKAN DATANG??

Kereta apa nak dibeli dengan RM36000?? Rumah besar mana yang dapat dibeli dengan RM36000?? Bagaimana pendidikan anak-anak?? Yang nak berkahwin pula, cukupkah RM36000 itu menampung semuanya??

Ubah mentaliti kita!! Sokong DCL kerana ia SATU WADAH PERJUANGAN yg LEBIH ADIL DAN LEBIH SUKSES!! Buka mata Anda wahai penganggur IPT, wahai surirumah, wahai insan yang bekerja samada sektor awam/swasta!! Sama-sama kita bangunkan EKONOMI UMMAH!! Produk DCL BERKUALITI, HALAL, TIADA KESAN SAMPINGAN DAN HARGA BERPATUTAN!!

Buang alasan jauh-jauh!! Change yourself to change!! YOU HAVE THE POWER TO CREATE A MEANINGFUL LIFE!! Jom SERTAI KAMI SEKARANG!! JANGAN BUANG MASA LAGI!!

Maklumat lanjut: hubungi Fieyza +6019.288.5583 / emel ke hafiza81@yahoo.com

 


Kegawatan Ekonomi

Kegawatan ekonomi kesan kelembapan ekonomi dunia semakin dirasai. Semakin ramai pekerja sektor perkilangan, perbankan termasuklah syarikat-syarikat multinasional yang mempunyai operasi di Malaysia juga terkena tempiasnya.

Anda rasa terbeban dengan permasalahan ini? Pening kepala bagaimana nak TAMBAH PENDAPATAN untuk melunaskan bayaran hutang bulanan? ansuran rumah? ansuran kereta? duit belanja anak? perbelanjaan bulanan? kad kredit?

Cukupkah simpanan anda jika berlakunya kecemasan seperti anak sakit? kematian? atau kemalangan yang tidak berbau? Sesungguhnya Rasullullah SAW telah menegaskan bahawa 9/10 rezeki itu datangnya dr PERNIAGAAN! Malah Rasulullah juga adalah PENIAGA HEBAT!

Bebaskah KEWANGAN ANDA? Bebaskah MASA ANDA?

Kita hidup di dunia bukan untuk mencari harta atau menjadi orang yang gila duit..atau bahasa lainnya materialistik! TETAPI hidup sekarang sememangnya memerlukan DUIT..

Kenapa mencari 1001 alasan untuk berkata TIDAK?
SERTAI KAMI untuk sama-sama MEMBINA EKONOMI UMMAH BERDIKARI!

Anda sibuk bekerja? Terjaminkah kerja anda? Fikir Secara BETUL, Bertindak Cara Betul!Justeru itu, ANDA semua yang berusia 18 TAHUN ke atas, minat untuk menjadi usahawan DCL, anda diundang untuk menyertai HafrazDCL!!

 

Jana kewangan ANDA sekarang dengan tindakan bijak menyertai HafrazDCL!! Daftar SEGERA Di SINI!!

Tidak kira di mana jua anda berada.. Di seluruh pelosok negara..ANDA dijemput menjadi RAKAN NIAGA DCL!!

Pertanyaan lanjut boleh hubungi Fieyza +6019.288.5583
Malu nak call SMS pun boleh.. 🙂


Migrain

Penyakit: Migrain
Migrain berlaku apabila saluran darah di otak tidak mengalami keanjalan menyebabkan darah tidak sampai ke otak pada masa yang sepatutnya menyebabkan kesakitan pada bahagian tersebut.

Bagaimana produk DCL menjadi mekanisma:
1. Red Guara Cafe
Ekstrak guarana di dalam ramuan Red Guara akan meningkatkan keupayaan darah membawa oksigen ke sel-sel otak dan sekaligus mengatasi masalah kekurangan oksigen yang menyebabkan migrain.

Yis Beras Merah di dalam Red Guara pula menganjalkan saluran darah bagi membolehkan pengaliran darah terus ke otak tanpa apa-apa sekatan.

2. Oxy- Pi D’ionik
Menambah bekalan oksigen terlarut ke sel otak. Air alkali ini juga mampu mengimbangi kesan asidik melampau yang menyebabkan migrain.

Cara Guna:
1. Red Guara – Minum 3-4 kali sehari
2. Oxy-Pi D’ionik – Minum sekurang-kurangnya 8gelas sehari

Untuk membeli produk, hubungi Fieyza 019.288.5583


Masalah Kegemukan / Obesity Problem

Penyakit: Kegemukan / Obesiti

Makanan dan minuman yang bersifat asidik seperti daging, minuman berkarbonat dan makanan ringan adalah penyumbang terbesar terhadap masalah obesiti.
Kebanyakan orang beranggapan, lemak adalah punca kegemukan. Sebenarnya, asid yang berlebihan menyebabkan pengumpulan lemak berlebihan bagi tujuan menghalang asid yang berlebihan dari menjejaskan organ-organ badan. Oleh kerana itu, asid berlebihan adalah PUNCA SEBENAR Obesiti atau Masalah Kegemukan

Bagaimana produk DCL menjadi Mekanisma:
1. Oxy-Pi D’ionik
Bersifat alkali (pH 8.5-pH 9.5) sangat berkesan untuk mengimbangi kesan asidik yang boleh menyebabkan kegemukan. Ia juga menyebabkan berlakunya penyusutan lemak pada badan.
2. Inte-Clense
Melalui proses pembuangan kotoran lama dan baru akan membantu mengurangkan mendapan najis kering pada usus yang boleh menambahkan berat badan.
3. Red Guara Cafe
Bertindak sebagai penahan lapar, membantu untuk menurunkan berat badan.

Cara Guna:
1. Oxy-Pi D’ionik – Minum sekurang-kurangnya 10 gelas sehari
2. Inte-Clense – Makan 2-4 biji sebelum tidur
3. Red Guara Cafe – Amalkan minum secawan Red Guara Cafe sebelum makan dan sarapan pagi

Bagi penghidap masalah obesiti, anda harus mendisiplinkan diri mengambil produk yang disyorkan. Rangkaian produk yang disarankan seperti Oxy Pi D’ionik, Inte-Clense dan Red Guara Cafe tidaklah terlalu mahal jika dibandingkan dengan ketidakselesaan masalah obesiti yang anda hadapai.. Dapatkan kesihatan yang optimum dengan produk berkualiti DCL, Berkualiti, Halal dan Harga Berpatutan..

Berusaha, berikhtiar, bertawakal, dilupa jangan keimanan dan kesabaran..

Dapatkannya segera!! Hubungi Fieyza +6019.288.5583