DCL Health Product Business


Category Archive

The following is a list of all entries from the Motivation category.

Bersama Membangun Ekonomi Ummah Berdikari

Assalammualaikum sahabat dan pengunjung setia blog HafrazDCL..

Salam perjuangan daripada Fieyza.. 🙂

Sambungan daripada seminar 5M, Rasulullah SAW pernah bersabda:
“Kemiskinan hampir-hampir membawa kepada kekufuran” – Riwayat Abu Daud

Bagi menbangun dan menjana ekonomi ummah berdikari, adakah kita sudah siap sedia untuk berubah?? Adakah kita masih lagi hendak menaja seorang sahaja setiap bulan?? Atau datang mesyuarat dan perjumpaan 2 bulan sekali atau tidak hadir langsung??

Sebagai perkongsian bersama, sedarlah sahabat dan pejuang2 DCL semua.. Bangsa kita sudah TENAT.. marilah kita bingkas membangun dan memartabat bangsa Melayu kita, sekaligus memartabatkan agama Islam dan negara! Bangunlah!! Sedarlah!! Ekonomi bangsa Melayu kita TENAT!! Budaya kita dah TENAT!! Bahasa kita dah TENAT!! Anak bangsa kita sudah TENAT!! Rempit, dadah, gejala sosial yang merosak peribadi ummah berkualiti!!

Apa akan jadi kepada generasi akan datang?? Anak-anak kita?? Cucu-cucu kita?? Jika kita masih alpa dan tidak mahu berubah, kita akan lihat anak bangsa kita akan merempat di negara sendiri!! Dasar ekonomi baru juga tidak akan berjaya sekiranya kita tidak bersatu hati membangun ekonomi ummah berdikari!

Serampang dua mata DEB antaranya adalah MEMBASMI KEMISKINAN. Namun sehingga kini hanya 18% sahaja ekuiti orang Melayu iaitu 12% drpd sektor korporat spt PNB, Tabung Haji, Takaful dan Bank Islam manakala 6% lagi dr golongan individu.

Bayangkanlah satu rumah, berapa besar bahagian 18% daripada besar sebuah rumah? Hanya lebih kurang besar bilik air!! Jika diperhatikan peratusan 6% pula?? Ianya tidak ubah seperti tandas besarnya!! Bila ekonomi kita akan terus diperkasa? Kita bertanggungjawab ke arah membangun dan memperkasa ekonomi ummah!!

Justeru itu, rancanglah masa depan kita dengan membantu dan menyertai pejuang2 DCL.. Kini DCL telah melahirkan 36 jutawan Melayu Islam Bumiputera!!

(Firman Allah dalam Surah Al-Qashash: 77)
“Dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu (kebahagiaan) akhirat, dan janganlah kamu lupakan kebahagiaanmu (kenikmatan) duniawi”

Kita harus mengimbangi dunia dan akhirat.. Kerana itu, DCL sentiasa menggalakkan sedekah dan amal jariah dalam setiap jualan produk. Semoga pejuang2 DCL terus meluncur gagah di arena MLM sehingga ke peringkat global!

Untuk membeli produk DCL, hubungi Fieyza 019.288.5583

Advertisements

Mentaliti Orang Melayu (PHD)

Assalammualaikum pejuang2 hebat DCL..

Semalam, Haf baru sahaja selesai menghadiri Seminar 5M yang dianjurkan oleh CA Khalid Sabran. Namun kepada downline-downline di bawah HafrazDCL yang hadir, terima kasih kerana menghadirkan diri untuk mencari cara bagaimana menjadi orang berjaya.. Syabas dan tahniah diucapkan kerana memberi peluang dan ruang untuk memperbaiki diri seterusnya memperkasa ekonomi ummah!!

Namun, kelmarin Haf sempat menyemak ruangan cbox yang Haf sediakan untuk memberi ruang dan peluang kepada pengunjung blog untuk memberi pertanyaan mahupun ruang khas untuk meletakkan iklan. Sebagaimana kita sebagai tamu bertandang ke rumah blog yang lain, kita menghormati jika hendak mengiklan sekalipun, biarlah di ruangan yang disediakan kecuali tuan blog mencampurkan antara ruang pertanyaan dan iklan.

Sekiranya tiada ruang iklan sekalipun, kita boleh menaip Salam ziarah dan link kan blog kita tanpa menulis iklan. Ianya lebih beretika. Namun, apa yang Haf dapat dalam ruangan Haf ada 3 iklan yang bagi Haf tidak beretika dan mempunyai ciri2 mahu menjatuhkan perniagaan orang lain.. Namun, Haf redha.. Haf tidak mahu melenting mahupun membalas dendam. Sekiranya Haf hendak membalas dendam, pastinya Haf dah link semula tuan blog yang tidak bertanggungjawab di ruangan ini supaya pengunjung Haf tahu sikap tidak beretika dan kurang profesional.

Jika anda hendak mengiklan, ruangan iklan Haf sediakan. Kenapa anda (merujuk kepada tuan blog yang telah di banned dan di SPAM oleh Haf) mengatakan tidak perlu susah2 mahu mencari orang, tidak perlu susah2 dengan merujuk anda pernah membuat produk kesihatan dan kecantikan ini? Jika anda tidak ada kesungguhan untuk membuat pilihan yang betul, anda tidak buat betul-betul, bagaimana anda fikir anda akan berjaya?? Buang-buanglah sikap hendak menjatuhkan perniagaan bangsa sendiri.

Haf yakin dengan tunjuk ajar barisan pemimpin2 DCL dan Pengasas 1 dan 2 DCL, Dato Stapa dan Dato Azlina, serta ikatan ukhuwah yang terbina dalam satu wadah perjuangan DCL, sedikit pun tidak gentar dengan orang seperti ini. Pilihan di tangan anda.

Beriklanlah secara sopan dan betul. Haf sendiri mengalu-alukan sesiapa yang hendak bertukar link mahupun hendak meninggalkan iklan di ruangan iklan. TETAPI harus bersopan dan beretika dan tidak mempunyai unsur-unsur menghasut dan PHD terhadap bisnes sahabat blog lain. Berkatkah rezeki anda??

DCL mengajar Haf untuk sama-sama buang PHD (PERASAAN HASAD DENGKI), cemburu dengan kejayaan orang lain, sentiasa saling membantu tanpa mengira kumpulan CA yakni berpuak2 meskipun dalam DCL, jangan berdendam dan macam2 lagi. Haf pelik dan hairan sekiranya ada orang yang beranggapan sedemikian. Orang seperti inilah yang membuatkan industri MLM dipandang sebelah mata oleh orang lain.

DCL sentiasa mengajar pejuang2nya sentiasa ikhlas dan redha dalam perjuangan, berusaha gigih, berdoa dan bertawakal serta disiplinkan diri untuk memberi lebih kerana yakin akan balasan Allah seperti yang diterapkan DCL “The more you give, the more you GET”

Misi dan perjuangan DCL adalah mulia. Tidak sedarkah anda bahawa Melayu kita ini sudah TENAT dan KRITIKAL. Jika kita tidak bersatu hati untuk membangun dan memperkasa ekonomi ummah berdikari, bagaimana kita hendak memperkasa bangsa dan agama kita? Haf sangat bersyukur, kerana adanya DCL yakni syarikat MLM Bumiputera Islam yang unggul, kini DCL telah berjaya melahirkan 36 jutawan Crown Ambassador yang mampu menyahut Dasar Ekonomi Baru yang ingin meningkatkan peratusan ekuiti Orang Melayu Bumiputera yang berjaya!

DCL mendidik pejuang2 yang bernaung di bawah panji2nya dengan prinsip Lebih Adil, Lebih Sukses. Banyakan bersedekah, dan menginfakkan harta dengan membantu anak yatim, rumah2 kebajikan serta amalan2 mulia untuk menjadikan pulangan yang diperolehi lebih BERKAT dan BERTAMBAH.

Ubahlah mentaliti kita. Sesungguhnya DCL adalah satu wadah perjuangan untuk membangun ekonomi dan memperkasa ekonomi ummah dengan lebih adil, lebih sukses! Kini DCL telah melebarkan sayap perniagaan globalnya ke Indonesia, Brunei, Singapura, Bangladesh dan Thailand.

Sekiranya anda tidak mahu buat, kami di DCL tidak pernah memaksa. itu pilihan anda. DCL sentiasa memberi dan membuka peluang kepada insan2 hebat yang mahu berjaya dan ada kemahuan menjadi usahawan yang unggul! Tepuk dada, tanya selera.

DCL tetap unggul di hati pejuang2 yang bergerak di bawah panji DCL. Sentiasa optimis dalam membantu memartabat ekonomi bangsa, agama dan negara!


Harga istimewa untuk kengkawan???

Assalammualaikum pejuang2 DCL dan bakal pejuang2 DCL yang Fieyza hormati..

Tajuk “post” kali ini seringkali kita dengar tidak kira apa jenis perniagaan yang kita ceburi. Sebagai contoh, jika kita sebagai pengedar DCL yang ingin menarik ahli baru dengan promosi 2 bidadari 375ml bersama keahlian percuma RM149.. apa yang kerap kita dengar dari teman-teman mahupun ahli keluarga kita pastinya skrip lapuk ini..

“Kalau aku beli produk DCL ni tanpa jadi ahli tak de harga kengkawan ke??”
atau
“Bagi la aku harga ahli..bukannya orang lain..”
atau
“Hai..dengan adik beradik pun nak berkira harga juga?? Bagilah harga ahli..”
atau
“Ok, kalau aku beli dan sign up, kos penghantaran FOC ok?”

Inilah antara pertanyaan yang seringkali menghantui mana2 peniaga yang mahu mempromosikan barang dagangan atau menawarkan perkhidmatannya. Ada kalanya macam ugutan tak langsung pun iye juga. . 🙂

Pertanyaan beginilah yang amat berat sehingga adakalanya diluah mati emak, ditelan mati bapak.. Namun, kenyataannya.. inilah mentaliti kebanyakan bangsa kita iaitu orang melayu! Sebagai pengedar DCL yang baru bermula, untung runcit kita hanya 20%. Bagi yang susah dan baru hendak bertatih dalam dunia DCL, mereka ini banyak berkorban keringat, masa dan wang untuk membeli produk, ulang alik ke stokis, uruskan penghantaran sama ada melibatkan pos atau hantar sendiri semata2 nak jumpa downline dalam masa yang sama mahu memberi semangat untuk memantapkan diri dalam DCL..

Bagi yang barangnya perlu di pos, brapa untung yang mereka dapat? mereka RM32..bagi yg tak ada stokis, mereka berulang ke stokis atau BC atau HQ yang mana terdekat untuk dapatkan produk..kos minyak, tenaga dan masa mereka adakalanya tidak pernah orang fikirkan.. untuk pos 2 bidadari dan kit DCL sahaja dah menjangkau RM20, kotak RM3..brapa baki untung runcit mereka ini?? hanya rm9!! belum masuk kos minyak, tenaga dan masa mereka..

Apalah salahnya jika kita ada niat yang positif dalam menyokong kejayaan dan usaha pengedar2 DCL ini? Kita ini bangsa melayu! Harus teguh dan sepakat untuk membangun ekonomi ummah berdikari.. Besar sangat kah bayaran pos RM23?? Renung-renungkanlah perkara ini.. Topiknya seperti remeh tetapi hakikatnya??

DCL sendiri menggalakkan pengedar2nya beramal..bersedekah..serta menggalakkan konsep “The more you give, the more you get”.. Dan itulah tunjang kekuatan pejuang2 DCL yang sentiasa bersemangat dalam melaksanakan misi memaju dan membangun ekonomi ummah berdikari.. Mereka tetap mengharungi walaupun berhadapan dengan beribu kerenah seperti ini..

Namun, mentaliti orang kita harus berubah!! Siapa lagi yang hendak menyokong bisnes sahabat atau ahli keluarga kalau bukan kita?? Jangan kita pandang mudah perkara ini.. Ayuh!! Mari kita bersama mengeratkan ukhwah dalam DCL!!

Sedikit teguran, bisnes adalah bisnes!! Jangan sesekali campur adukkan dengan pertalian keluarga atau kawan-kawan semata-mata untuk dapat harga kengkawan ni.. Fikirlah pengorbanan serta hargai usaha mereka yang berusaha gigih untuk berjaya!!

Sedikit tambahan coretan hari ini.. untuk update stok.. 🙂

Untuk sementara,

1. Q She 100 biji SOLD OUT!!
2. Bidadari 375ml – SOLD OUT!!
3. Hygiene Wash Strawberry (Pencuci Wanita) – SOLD  OUT!!!
4. E Gnius 200tablet – 1 unit
5. D Gnius 200tablet – 1 unit
6. B One Multigel – 1 unit
7. Red Guara Cafe (Hot Item) 18sachet – 2 unit

Segera dapatkan produk DCL!! Hubungi/sms Fieyza di talian +6019.288.5583! Rebut sekarang!!

Jumpa anda di puncak kejayaan!! DCL.. Lebih Adil, Lebih Sukses!!


DCL Satu Pilihan Yang TEPAT

Jangan pandang mudah apabila anda sampai ke blog ini. Ianya PELUANG berharga untuk ANDA. Dalam hidup, kadang2 peluang hanya datang SEKALI SEUMUR HIDUP, jika bernasib baik mungkin peluang akan datang dua tiga kali seumur hidup atau lebih MALANG sekali peluang tidak muncul langsung!

Berhenti sejenak, lihat apakah peluang yang ada didalamnya. Anda musykil? No talian juga disediakan untuk bertanya. Emel juga ada untuk mengajukan soalan. Ruang Chat dan YM juga ada untuk bertanya lanjut. 🙂

Ambil peluang untuk mengetahui dan memahami Pelan Pemasaran DCL yang HEBAT! Cuba dan amalkan produk DCL yang terbukti dan diakui kehebatannya. Berkualiti, Halal, Berpatutan dan Tiada Kesan Sampingan! De Classic Life (DCL) juga menekankan konsep AMAL JARIAH iaitu Tabung Kebajikan Rakan Niaga & Tabung Kebajikan DCL. De Classic Life (DCL) memperuntukkan 0.25% dari nilai jualan syarikat untuk TUJUAN KEBAJIKAN DAN MENINGKATKAN SYIAR AGAMA! Anda sertai kami, dalam masa yang sama boleh beramal.

Anda tak tahu macam mana nak mulakan? Daftar dengan HafrazDCL hari ini juga!!

Gunakan kuasa pilihan yang ANDA ada untuk membuat pilihan yang tepat!
BUAT PILIHAN YANG BETUL
BUAT CARA BETUL
BUAT BETUL-BETUL

Anda masih rasa sukar? Jangan berfikiran NEGATIF. Orang BERJAYA mempunyai TABIAT yang POSITIF! Berhati-hati dengan kata-kata ANDA! Melalui kata-kata, ia akan menjadi TABIAT! Di sini dititipkan beberapa tips bagi ANDA merebut PELUANG ini!!

1. Pelajar-pelajar IPT.
De Classic Life mempunyai produk minda E Gnius untuk membantu kecemerlangan akademik anda! Produk berasaskan homeopati ini tidak lebih dr RM50 pun! Saya percaya, nilai top up telefon anda juga pasti lebih dari ini!! Iya kan?? Jadi mengapa tidak mencuba produk minda berkualiti yang mampu membantu kecemerlangan akademik anda? Cuba amalkan 3 bulan dengan berdisiplin! Rahsia kejayaan itu boleh dikongsi dengan rakan-rakan lain di kolej/asrama di IPT sambil membuka keahlian hanya RM50 SAHAJA!! Anda cuba selama 3 bulan!! Buktikan anda ada perubahan dengan E Gnius!

Kita juga dalam usaha memboikot barangan ISRAEL dan sekutunya. Kenapa kita tidak menyokong barangan tempatan? De Classic Life mempunyai Shower Scrub, Hygiene Wash untuk remaja perempuan & wanita, sabun muka d laila dan juga Sabun Basuh SA9! Jadi anda boleh menggalakkan rakan-rakan anda sama-sama membeli/menjadi ahli DCL bagi mendapatkan harga ahli. Mudah bukan?

Jika anda masih ada alasan bermakna anda akan gagal. INGAT!! ORANG GAGAL MENCARI ALASAN, ORANG BERJAYA MENCARI CARA!

2. Bloggers
Kepada yang gemar berblogging, ini juga peluang anda..sambil berblogging anda juga boleh sama-sama memperjuangkan DCL melalui blog anda dengan bertukar-tukar link atau banner exchange. Cuba produk De Classic Life. Rasai perubahannya. Anda tidak rugi jika anda sihat & cantik dengan produk De Classic Life (DCL). Ini satu lagi cabang untuk menambah pendapatan secara online. Daftar SEGERA HARI INI! Nama anda turut akan dipaparkan dalam blog ini mengikut kawasan yang anda wakili!! Jika ada yang berminat, mereka akan terus menghubungi dan mendaftar bersama anda! Apa tunggu lagi?? Daftar dengan hafrazDCL sekarang!!

3. Gomen/Private
Sekarang sedang gawat, semuanya akan jadi gawat. Namun DCL tidak mudah terjejas kerana kegawatan ekonomi. Modalnya kecil, untungnya besar. Anda menjadi BOS sendiri. Pendapatan tiada had, malah sama-sama membantu orang lain! Bukankah ia kerja mulia??

Kawan-kawan di ofis pasti ramai. Anda cuba produk ini seperti Red Guara Cafe! Bagi yang ada pantry di ofis, boleh letakkan 1/2 aluminium pack dalam almari ofis. Pagi-pagi masa sarapan boleh bancuh red guara cafe yang memberi anda tenaga, tidak mudah letih atau mengantuk! Jangan kedekut. Bancuhlah dua-tiga paket untuk rakan-rakan anda rasa. Mereka pasti akan rasa perbezaannya. Tarik perhatian mereka dengan cara yang hikmah. Paling tidak pun mereka akan membeli dengan anda! Boikot produk ISrael seperti keluaran Nestle spt (Kopi, Milo)!! Jangan hanya cakap nak boikot tapi masih terus beli produk Israel dan sekutunya! 🙂

4. Ibu Bapa / surirumah
Sayangi anak-anak anda..berikat mereka yang terbaik. D Gnius untuk kanak-kanak bawah 12 tahun, manakala E Gnius untuk atas 12 tahun! Ia membantu perkembangan minda anak-anak anda! Untuk hubungan suami isteri, boleh cuba produk paling hangat di pasaran iaitu Bidadari dan Q She untuk isteri, manakala Red Guara Cafe sesuai untuk seluruh keluarga. Tukar sabun mandi kepada shower scrub, sabun baju ke SA9 umpamanya. Tawan hati jiran anda dengan minuman red guara cafe apabila mereka bertandang. Hakikatnya anda perlu mencuba dulu dan merasakan perubahannya! Lebih mudah untuk anda berkongsi pengalaman! Ianya memang menarik!!

5. Guru-Guru /guru tuisyen
Berbalik kepada produk D Gnius & E Gnius, guru-guru boleh menarik perhatian anak murid atau ibu bapanya dengan produk ini. Jika ibu bapa melihat perubahan kepada anak mereka, pasti mereka mahu membeli untuk mendapatkan produk minda DCL!!

Ini sedikit tips dari hafrazDCL! Untuk lebih lagi, jom daftar SEGERA DI SINI!!

Fieyza+6019.288.5583
YM: hafiza81@yahoo.com


Masih Ragu untuk Sertai DCL?

Anda masih ragu hendak menyertai perniagaan DCL? Takut nak keluarkan RM50.00? Macam-macam soalan dalam kepala anda? Bagi yang berminat menjadi sub-stokis, modal hanya serendah RM5ooo sahaja!!

Malu nak buat? MALAS? TAK ADA MASA? GAJI SEKARANG DAH MEMADAI??

Fikirkan ini dan jawab kepada diri ANDA dengan jujurnya.

Berapakah UMUR ANDA SEKARANG?
20 tahun?? 25 tahun?? 30 tahun??

Berapa gaji anda sebulan?
RM1000? RM2000?? RM3000?? RM4000?? (Ingat! Besar Periuk, besarlah keraknya!!)
Maksudnya, semakin besar gaji, semakin banyak komitmennya dan belanjanya!!

Berapa yang anda boleh simpan sebulan selepas TOLAK duit nak kahwin/sewa rumah/duit rumah/duit moto/keta/duit minyak/tol/makan minum sebulan, duit belanja bagi ibu bapa/ duit belanja anak sekolah/belanja dapur rumah/kad kredit/hiburan/bil-bil utiliti/penyelenggaraan kereta dll??

Berapa anda boleh simpan?? RM200?? RM300?? ATAU TAK ADA BAKI LANGSUNG??

Contoh: Jika ANDA menabung RM300 sebulan X 12bulan MAKNANYA, setahun ada simpanan RM3600.00

Jika 10 TAHUN ANDA menyimpan?? ANDA cuma ada simpanan RM36000 SAHAJA!!

Waktu itu, anda yang berumur sekarang sudah TUA 10 TAHUN!! Dan hanya ada simpanan RM36000?? Apa yang boleh dibeli dengan RM36000 pada masa 10 TAHUN AKAN DATANG??

Kereta apa nak dibeli dengan RM36000?? Rumah besar mana yang dapat dibeli dengan RM36000?? Bagaimana pendidikan anak-anak?? Yang nak berkahwin pula, cukupkah RM36000 itu menampung semuanya??

Ubah mentaliti kita!! Sokong DCL kerana ia SATU WADAH PERJUANGAN yg LEBIH ADIL DAN LEBIH SUKSES!! Buka mata Anda wahai penganggur IPT, wahai surirumah, wahai insan yang bekerja samada sektor awam/swasta!! Sama-sama kita bangunkan EKONOMI UMMAH!! Produk DCL BERKUALITI, HALAL, TIADA KESAN SAMPINGAN DAN HARGA BERPATUTAN!!

Buang alasan jauh-jauh!! Change yourself to change!! YOU HAVE THE POWER TO CREATE A MEANINGFUL LIFE!! Jom SERTAI KAMI SEKARANG!! JANGAN BUANG MASA LAGI!!

Maklumat lanjut: hubungi Fieyza +6019.288.5583 / emel ke hafiza81@yahoo.com

 


Kegawatan Ekonomi

Kegawatan ekonomi kesan kelembapan ekonomi dunia semakin dirasai. Semakin ramai pekerja sektor perkilangan, perbankan termasuklah syarikat-syarikat multinasional yang mempunyai operasi di Malaysia juga terkena tempiasnya.

Anda rasa terbeban dengan permasalahan ini? Pening kepala bagaimana nak TAMBAH PENDAPATAN untuk melunaskan bayaran hutang bulanan? ansuran rumah? ansuran kereta? duit belanja anak? perbelanjaan bulanan? kad kredit?

Cukupkah simpanan anda jika berlakunya kecemasan seperti anak sakit? kematian? atau kemalangan yang tidak berbau? Sesungguhnya Rasullullah SAW telah menegaskan bahawa 9/10 rezeki itu datangnya dr PERNIAGAAN! Malah Rasulullah juga adalah PENIAGA HEBAT!

Bebaskah KEWANGAN ANDA? Bebaskah MASA ANDA?

Kita hidup di dunia bukan untuk mencari harta atau menjadi orang yang gila duit..atau bahasa lainnya materialistik! TETAPI hidup sekarang sememangnya memerlukan DUIT..

Kenapa mencari 1001 alasan untuk berkata TIDAK?
SERTAI KAMI untuk sama-sama MEMBINA EKONOMI UMMAH BERDIKARI!

Anda sibuk bekerja? Terjaminkah kerja anda? Fikir Secara BETUL, Bertindak Cara Betul!Justeru itu, ANDA semua yang berusia 18 TAHUN ke atas, minat untuk menjadi usahawan DCL, anda diundang untuk menyertai HafrazDCL!!

 

Jana kewangan ANDA sekarang dengan tindakan bijak menyertai HafrazDCL!! Daftar SEGERA Di SINI!!

Tidak kira di mana jua anda berada.. Di seluruh pelosok negara..ANDA dijemput menjadi RAKAN NIAGA DCL!!

Pertanyaan lanjut boleh hubungi Fieyza +6019.288.5583
Malu nak call SMS pun boleh.. 🙂